Veelgestelde vragen
Als je ergens mee zit dan is het fijn als je hier met iemand over kunt praten. Maar praten alleen is vaak niet genoeg.
Bij danscoaching wisselen we beweging en gesprek met elkaar af, om wensen/vragen/thema’s te onderzoeken. Hierdoor ontstaat ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Doordat je naast praten ook beweegt, wisselen we het gebruik van de rechter- en linkerhersenhelft af. Naast ratio wordt dus ook je gevoel aangesproken. Zo komen er antwoorden naar boven die je niet van tevoren kunt bedenken en ontstaan er nieuwe inzichten.
Misschien word je hierdoor verrast, maar deze ontdekkingen en inzichten maken op deze manier een grotere indruk en zijn daardoor beter toe te passen in het dagelijks leven.
Dans jij de sterren van de hemel, of heb je nog nooit een stap op de dansvloer gezet? No worries, het maakt allemaal niet uit!
Voor danscoaching hoef je namelijk niet te kunnen dansen.
Er is geen goed of fout, je beweegt gewoon hoe(veel) jij wilt bewegen.
We starten met een kennismaking, waarin we het ook gaan hebben over je wens of vraag. Daarna doen we samen een warming-up op muziek en komen we weer terug bij je wens/vraag, om te kijken of deze helder is en klopt.
Dan beginnen we het onderzoek; ik nodig je uit bepaalde bewegingsopdrachten alleen uit te voeren die we tussendoor bespreken. Zo gaan we steeds verder de diepere laag in en komen we bij de kern van je wens/vraag uit.
Als het nodig is doen we samen een cooling-down, daarna bespreken we je ervaringen en hoe je dit in je dagelijks leven kunt toepassen/integreren. Het kan zijn dat er vragen naar boven komen als je weer thuis bent, of later die week. Je mag gerust contact opnemen om een en ander te bespreken.
Soms raakt een thema/inzicht/beweging je zó, dat er emoties vrijkomen. Dat kan, dat mag en dat is helemaal oké. Tijdens een danscoachingsessie bepaal jij waar jouw grenzen liggen. Dit kan per dag verschillen.
Danscoaching werkt het beste en heeft het meeste effect als je je over kunt geven aan wat zich op dat moment voordoet. Dan kun je tot de hoe-waarom-wat-waar-waardoor-waarheen vragen komen, en de inzichten die daarbij horen.
Ook kan het zo zijn dat je een heftige maand/week/dag achter de rug hebt en je het liever wat ‘oppervlakkig’ houdt. Ook dat is helemaal goed! Doe wat goed voelt voor jou. Er zullen sowieso inzichten komen, waar je op een later moment óók nog bij stil kunt staan.
Je hebt er geen moeite mee om te praten over je wens of vraag en je vindt het leuk om zelfstandig op onderzoek te gaan. Dan past een individuele sessie goed bij jou! Aan het eind van de sessie bespreken we je inzichten en hoe je die in het dagelijks leven kunt toepassen.
Je beweegt prettiger in een groep mensen (4 tot 12 personen), werkt graag met anderen samen en vindt het interessant om je eigen én ook andermans ervaringen te delen. Daarom is een groepssessie écht iets voor jou! We werken allemaal met hetzelfde thema, maar ieder op een eigen manier.
Tijdens een sessie wil je geen gehaast gevoel hebben. Daarom duurt een individuele sessie 1.5 uur.
Bij een groepssessie hebben we iets meer tijd nodig, omdat we met meer mensen zijn (4-12 personen). Hiervoor nemen we 2 uur de tijd.
Wil je langer de dansvloer op? Dat kan. Geef bij het boeken aan wat je wensen zijn, dan informeer ik je over de mogelijkheden en prijzen.
Wil je een groepssessie boeken voor een bedrijf, festival of een ander event? Dan maak ik een groepssessie op maat! Neem gerust contact op voor de mogelijkheden en prijzen.
Bij een individuele sessie mag jij dit bepalen! We beginnen met een gesprek, om te onderzoeken waar je het over zou willen hebben. Vaak gaat het thema over iets wat op dat moment bij je speelt (bijvoorbeeld; hoe krijg ik een betere balans in mijn leven? Hoe kan ik stress op mijn werk verminderen? Ik wil uit het hoofd en in het lijf – het lichaam meer/beter voelen, etc.).
Het thema van een groepssessie is wisselend en wordt vooraf door mij gekozen. Dit doe ik aan de hand van veel voorkomende vragen/problemen en door in te spelen op de actualiteit van de dag. Als je je inschrijft, weet je van tevoren wat het thema van de sessie gaat zijn.
Als je een groepssessie boekt voor een opleiding, bedrijf, festival of een andere groep, dan bepalen we samen met welk thema/onderwerp we aan de slag gaan tijdens de groepssessie.
Ja, we gebruiken muziek vaak als ondersteuning tijdens de bewegingsopdrachten. Omdat we met verschillende wensen en thema’s werken, gebruiken we ook afwisselende muziek. Wil je liever in stilte bewegen? Dat is natuurlijk ook mogelijk.
Of je nu heel klein beweegt of hoge sprongen maakt tot aan het plafond, je wilt niet dat je kleding je tegenhoudt. Daarom heb je sportkleding nodig die comfortabel zit. Dus legging, voetbalbroek, joggingbroek, T-shirt, sporttop, vest, sokken, draag waar jij je prettig in voelt.
Er zijn 3 verschillende locaties in Amsterdam (Oost/Oud-Zuid/Oud-West) waar ik mee samenwerk. Als we een datum en tijd hebben afgesproken voor de sessie, ga ik uitzoeken welke studio beschikbaar is. Dit zijn allemaal dansstudio’s van ongeveer 12 tot 20 m².
Wil je liever in een andere stad afspreken? Dat kan! Laat weten wat je ideeën zijn, dan informeer ik je over de mogelijkheden en prijzen.
Nee, bij danscoaching gaat het niet om wat je doet of hoe je bewegingen er uit zien. Daarom zijn er geen spiegels in de zaal aanwezig.
Mocht je er heel oververhit uitzien, dan laat ik het je weten en nemen we een drinkpauze ;).
Het is verstandig om niet met een lege maag te komen, maar als je net een 3-gangen menu ophebt, wordt het lastig bewegen. Zorg er daarom voor dat je wel iets eet voor de sessie en eventueel iets meeneemt voor als de sessie klaar is.
Je mag zo vaak komen als je wilt! Wel is het zo dat een sessie niet stopt als je de studio weer uitstapt. Vaak vallen er enkele dagen later nog kwartjes, of komen er soms nog gevoelens naar boven.
Daarom is het prettig om even de tijd te nemen om je inzichten te laten zakken en niet 3 sessies in 1 week te plannen. We zitten allemaal anders in elkaar, maar na 14 dagen kun je best de dansvloer weer op.
Het kan voorkomen dat de inzichten die je hebt gedaan tijdens een sessie veel indruk maken, omdat je heb gewerkt in de diepere laag. Het is daarom prettig als je even een momentje voor jezelf hebt na een sessie.
Soms is een fietstochtje naar je volgende afspraak voldoende, soms wil je even 30 minuten zitten en niks doen. Luister naar jezelf en naar wat jij nodig hebt op dat moment.
Ja, dat ben ik zeker. Ik heb in Utrecht bij ODC de opleiding gevolgd tot danscoach en heb ik 2021 mijn diploma behaald.
Ook ben ik een erkende docent bij het CRKBO en lid van Dansondernemers Nederland om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen en protocol aanpassingen in de danssector.
Ik danste al voordat ik kon lopen. Op mijn zestiende gaf ik les op amateurdansscholen en in 2004 ben ik afgestudeerd aan Dansacademie ArtEZ en bevoegd dansdocent. Ik heb zowel in binnen- en buitenland lesgegeven in verschillende dansstijlen, aan amateur- en professionele dansers. Ik weet dus aardig wat van lesgeven af ;).
Wil je meer lezen over mijn dansachtergrond? Klik dan hier.
Neem dan gerust contact met me op via het contactformulier, email of telefoon. Ik hoor graag welke vraag je hebt!