Een bonte verzameling

Eefje

Ik ben die persoon met de hardste lach in een menigte, en ik ben er oké mee ;). Mensen kennen mij als een harde werker, iemand die niet snel opgeeft, een persoon die geeft om de mensen om zich heen. Maar ook een levensgenieter, een avonturier en reizigster, een positieveling en een realist. 

 

Soms lijkt het alsof ik al meerdere levens heb gehad. Veel verschillende opdrachten en werkzaamheden, alle mensen die ik heb ontmoet, de plekken waar ik ben geweest, de bijzonder mooie maar ook verdrietige gebeurtenissen. Het maakt me wie ik ben, mijn wortels, mijn kern. Een bonte verzameling en een gelukkig mens.

Het begin

Zelfs voordat ik kon lopen, danste ik al. Staand aan een tafeltje, bewegend op de maat van de muziek. Die liefde voor dans is altijd aanwezig geweest en zorgde ervoor dat ik uiteindelijk als danseres op het toneel kwam te staan. Ik was in extase.

…En toen was het moment daar. Ik besloot dat het goed was zo en stopte met dansen. Een bewuste en weloverwogen keuze, deze carrièreswitch, maar toch viel ik in een diep gat…

Stress en paniek overvielen me. Wat ga ik nu doen? Welke richting moet ik op? Vragen die in mijn laatste jaren als danseres al vaker omhoog waren gekomen, die angst veroorzaakten en ik daarom weer diep had weggestopt. Er ontstond een zoektocht die zeker nog 3 jaar duurde en ineens viel mijn oog op danscoaching.

Ik wilde meer diepgang, een verschil kunnen maken, iets doen wat er toe doet. Toen ik over danscoaching las viel alles op zijn plek en na het ervaren van een proefsessie was ik verbaasd, aangenaam verrast en ontroerd. Het is eerlijk, effectief en een ontzettend mooie methode om mee te werken.  ‘IT MOVES ME’, letterlijk en figuurlijk. Tijdens een coachingsessie zie ik hetzelfde gebeuren bij anderen. 

Zo vond ik een nieuwe weg, een nieuwe missie, een nieuw begin. Waarbij ik al mijn kennis en ervaring uit de danswereld kan toepassen om anderen verder te helpen.

En het avontuur gaat door!

Als danscoach op die dansvloer staan, dat was een hele nieuwe ervaring die keer op keer voor bijzondere momenten zorgde. Maar daar stopte het avontuur niet!

Na een jaar kreeg ik ineens een telefoontje, of ik het Train-de-Trainer traject wilde volgen bij Opleiding Danscoaching, waar ik zelf de opleiding had gevolgd. Zodat ik uiteindelijk als één van de docenten kon gaan werken om studenten op te leiden tot danscoach. Een totale verrassing en een ware kers op de taart. Dat zag ik wel zitten!

Momenteel ben ik ongeveer op de helft en heb ik weer hele nieuwe vaardigheden bijgeleerd. Ik zag anderen groeien en het proces doorlopen van student tot danscoach, en dat is toch wel even andere koek en ontzettend magisch… Terwijl ik daarnaast ook nog als De Danscoach mensen help om zich persoonlijk te ontwikkelen en te groeien door middel van dans en gesprek.

Die diepgang die ik zocht, die kreeg ik dubbel en dwars! Daar ben ik enorm dankbaar voor en daar geniet ik met volle teugen van. En weet je wat het mooie is, het avontuur is nog niet klaar. Het gaat gewoon nog door :).

Ook ervaren wat danscoaching doet, dat kan!

Mijn bouwstenen