Creativiteit verdwijnt, piekerhoofd verschijnt

Ik BETRAP mezelf erop dat ik bezig ben met iets wat ik als TIENER ook deed… Doodlen. Nee, niet jodelen – geloof niet dat dit iets is waar ik ook maar iemand blij mee zou maken – maar doodlen. Lekker GEDACHTELOOS krabbelen op papier en als je er van een afstandje naar kijkt lijkt het ineens toch een klein beetje KUNST ;).

De OORZAAK was het ‘MAGIC RAINBOW’ BOEK wat ik gisteravond op tafel had laten liggen. Dat is sowieso iets waar ik helemaal BLIJ van word! Zwarte pagina’s, en als je met een stokje hierop gaat tekenen, kras je de zwarte laag weg en komen de meest mooie kleuren TEVOORSCHIJN. Precies zoals de titel dus zegt: magic.

Maar WAAROM ik vanochtend ging doodlen, naast het feit dat dit magic rainbow boek me riep, was omdat ik merkte dat ik aan het PIEKEREN was. Met voorhoofdsrimpel en al.…en ik was net pas wakker!

Ik weet dat CREATIEF bezig zijn me op zulke momenten enorm helpt om me uit mijn hoofd te halen. En omdat ik niet wist wat ik moest tekenen – ik schoot direct weer naar mijn HOOFD toen ik die zwarte, magische pagina voor me had liggen – begon ik te krabbelen.

Toen ik na een tijdje doodlen keek naar de gekleurde krabbels dacht ik na over wat ik als tiener nog meer deed, als hobby of tijdverdrijf, wat ik nu nooit meer doe. En waarom ben ik met die dingen gestopt?

Waarschijnlijk heel HERKENBAAR voor iedereen die dit leest. We stoppen waarschijnlijk omdat het leven gebeurt. We worden ‘volwassen’ en MOETEN vanalles, waardoor we vaak geen tijd meer hebben of maken voor deze creatieve bezigheden.

Lezen, ook zoiets. Ik vind het heerlijk, maar doe het alleen in periodes dat mijn leven niet zo druk en vol is. Je kunt dus wel raden hoe vaak ik boeken lees.

Heb jij ook van die bezigheden, die je vroeger veel deed en waar je plezier aan beleefde, en die je eigenlijk best weer eens zou WILLEN doen? En wat was dit dan voor jou?

 

 

PS En word jij ook zo blij van een magic rainbow boek? Kan niet anders, toch? Want wie houdt er nou niet van een beetje magie van tijd tot tijd ;).