Het HIER-en-NU

Zoals jullie zien vandaag geen kantoordag, maar een STUDIODAG. Vandaag ben ik in de studio in Amsterdam-Oost, die uitkijkt over het water. Dat is écht toegevoegde waarde, het geeft een gevoel van stromen, weidsheid, vrijheid en mogelijkheden.

Ik wacht op de coachee – degene die de sessie heeft geboekt – en dan gaan we dadelijk hier, in deze studio, op onderzoek uit. Ik kijk wat de hulpvraag is van de coachee, of wat de wens is, en dat gaan we dan onderzoeken.

Eerst nog even de deuren open zetten, om even te luchten en wat ZUURSTOF de tent in laten. En dan ben ik er eigenlijk wel KLAAR voor.

Waar ik voorheen als dansdocent altijd lessen tot in de puntjes VOORBEREIDDE – je wist natuurlijk nooit of het helemaal zo ging lopen zoals je had bedacht, maar ik was altijd goed voorbereid – zo kan ik bij individuele danscoachingsessies eigenlijk NIKS voorbereiden.

Natuurlijk heb ik een bepaalde OPBOUW als danscoach, de sessie heeft een bepaalde STRUCTUUR door de methodiek die erachter zit. Maar je weet eigenlijk NOOIT waar iemand mee komt, met welke vraag of wens, en wat dus het verloop gaat zijn van de sessie.

Ik heb ECHT moeten LEREN om dat dus los te laten, dat ik me een soort ONVOORBEREID voelde. Maar ik ben er nu achter dat dat eigenlijk SUPERLEUK is! Want daardoor ben je heel erg in het HIER-en-NU en kun je je echt heel goed FOCUSSEN op degene die tegenover je zit en op wat diegene graag wil.

Dus dat is SUPERCOOL. Ik laat me verrassen en vertrouw er op dat de route vanzelf zichtbaar zal worden, zoals dat eigenlijk altijd het geval is.

Want wat is er nou mooier en belangrijker dan werken met wat zich in het HIER-en-NU aandient?

Daar gaan we!

 

PS ben jij ook iemand die alles wil voorbereiden, of kun je dit makkelijk loslaten en inspelen op het moment zelf?