KRABBEN als het JEUKT

Ken je dat? Je hebt jeuk – je bent geprikt door een mug – maar je weet niet zo goed waar de jeuk nou vandaan komt. Je krabt maar een beetje en ineens heb je de plek gevonden. Aaaaaaahhhhh krabben en STOP de JEUK!!

Vaak werkt het ook een beetje zo met je niet helemaal 100% LEKKER en TOPFIT voelen. Er zit ergens iets dat een beetje aan je KNAAGT – zoals de jeuk van die muggenbult – maar je weet niet precies waar het zit of wat het nou is wat je dwars zit.

Dan INEENS gebeurt er iets of iemand zegt iets tegen je en het komt binnen als een bom….
Het SCHIET naar boven – naar de oppervlakte – en staat ineens recht voor je neus.

HALLOOOOOO, hier ben ik dan! ZIE mij, ik BEN er!

VERDRIET waarvan je niet wist dat het er (nog) zat, ONVREDE waar je je niet bewust van was, het GEMIS van iemand, BOOSHEID wat je weggestopt had, het komt ineens naar boven en daar heb je dan maar wat mee te doen.

Het kan je OVERWELDIGEN, LATEN SCHRIKKEN, DOEN BEVRIEZEN, DOEN WEGRENNEN, etc.

Tóch is het ook FIJN dat dit gebeurt, net zoals het vinden van die verdomde muggenbult. Je krabt, het geeft verlichting, daarna wordt het wat zeurend en irritant, maar je weet WAAR het jeukt en ook dat het weer OVERGAAT.

Je hebt er even met je AANDACHT bij stil gestaan en kunt daarna stoppen met ZOEKEN waar die jeuk nou zit of vandaan komt.

En wie weet kun je de OORZAAK van het verdriet, de boosheid, de onvrede, achterhalen en daar eens bij stilstaan. Het waarom ONDERZOEKEN, zodat je het in de toekomst kunt voorkomen, of er meer vrede mee kunt hebben en het er gewoon kan en mag zijn, dat gevoel.

Zoals het ophangen van een klamboe, zodat de muggen je niet meer kunnen leegzuigen en je lekker JEUKLOOS door het leven kunt gaan.

…..Hoewel je dan ook niet meer lekker kunt krabben, van tijd tot tijd ;).