Patronen moet je ownen

DOE het eens ANDERS!
Opstaan, uitrekken, naar de wc, handen wassen, tanden poetsen, koffie zetten. Iedereen heeft ROUTINES die dagelijks – wekelijks – jaarlijks terugkeren. Maar heb je wel eens nagedacht WAAROM je ze hebt? Komen ze uit je ‘nest’, zijn ze je AANGELEERD, heb je ze zelf ONTWIKKELD of komt het door iets wat iemand tegen je heeft GEZEGD?

Vaak gaan we pas naar patronen kijken als ze IN DE WEG zitten, als je steeds in dezelfde VALKUIL stapt en je iedere keer weer stoot aan dezelfde steen. Bij hele DESTRUCTIEVE PATRONEN is vaak meer nodig dan een kleine aanpassing. Stoppen met roken bijvoorbeeld, of matigen met alcohol, snoep, netflixen, gokken….

Een SLECHTE GEWOONTE is lastig te DOORBREKEN. Ieder mens heeft een andere reden waarom een patroon is ONTSTAAN. Vaak is het een VERDOVING, zodat je niet over het DAADWERKELIJKE probleem hoeft na te denken.

Wil jij meer te weten komen over JOUW patronen? Zit een patroon in de weg en richt het eigenlijk SCHADE aan? GEEN ZORGEN! Het is nooit te laat om bewust, eerlijk en objectief te kijken naar de OORSPRONG, de gevolgen én om hiermee aan de slag te gaan!

Lastig, confronterend, spannend? Jazeker. Maar je wordt wel WIJZER en kunt zo beter VOOR JEZELF ZORGEN. Dat moet je willen, toch? Zoals een vriend me vandaag zei; PATRONEN MOET JE OWNEN.

Dus, breek met je patroon en gooi het eens over een andere boeg. Niet als een nieuwe jaar begint, maar NU. Doe het eens anders. Gewoon, omdat het kan.

💪🏻 UITDAGING 💪🏻

Doe een bepaalde handeling eens ANDERS vandaag! Dit kan al heel klein en simpel zijn, bijvoorbeeld; loop eens anders dan anders naar de keuken – door de gang – over straat:
                                                                                                   – Wat gebeurt er?
                                                                                                   – Wat valt je op?
                                                                                                   – Wat is je reactie hierop?
                                                                  Kun je dit inzicht ook bij andere patronen toepassen?

Doe een bepaalde handeling eens ANDERS vandaag! Dit kan al heel klein en simpel zijn, bijvoorbeeld; loop eens anders dan anders naar de keuken – door de gang – over straat.
– Wat gebeurt er?
– Wat valt je op?
– Wat is je reactie hierop?
– Kun je dit inzicht ook bij andere patronen toepassen?