Stilstaan, doodeng toch?

‘Hoe gaat het met je? Ja goed hoor.’ Tranen wegslikken als ze hoog zitten, glimlachen als je je eigenlijk heel naar voelt, een complimentje wegwuiven, snel over iets anders beginnen als je je ongemakkelijk voelt. Emoties onderdrukken, we doen het allemaal. Maar waarom eigenlijk?

Nou simpel, omdat EMOTIES DOODENG kunnen zijn! STILSTAAN en LUISTEREN naar jezelf, je lichaam, dat kleine stemmetje in je hoofd. OBSERVEREN wat er gebeurt en VOELEN waar de pijn zit. Want als je dat eenmaal weet, dan moet je er ook iets mee…Velen van ons zijn vergeten hoe dat moet; luisteren naar jezelf en je lichaam. Er is geen tijd om even stil te staan. Daarom zijn er zoveel mensen met een BURN-OUT, of zitten ze bijna tegen het randje van een burn-out aan.

Ook ik herkende de SIGNALEN niet die mijn lijf me gaf, eind 2017. Ik kon niet meer en mijn lichaam trapte op de rem, net op tijd! Ik werd GEDWONGEN om stil te staan, gedwongen om mijn lichaam opnieuw te voelen en het te geven wat het nodig had…. RUST. Dansen bracht me terug, in mijn lichaam en bij mijn gevoel. Mijn hoofd kwam weer tot rust. Hierdoor kon ik EMOTIES beter HERKENNEN, ERKENNEN én DURFDE ik ze ook toe te laten. Ze OVERVIELEN me niet meer, ik kon ze aan.

Ik hoor je nu bijna denken ‘Ja leuk Eef, maar 1 ik kan niet dansen en 2 wáár moet ik dan gaan dansen?’ Nou gewoon, lekker in je WOONKAMER! Muziek aan, ogen dicht en je lichaam volgen!

 

✨TIP✨

Ga STILSTAAN, sluit enkele zintuigen af (sluit je ogen, zet een headphone op), zodat andere zintuigen op scherp komen te staan. Even tijd voor jezelf en observeren wat er op dat moment is.

Zodra je ergens een LICHTJE op schijnt, kun je beter zien wat het is en is het veel MINDER eng, Pinky Promise! En anders kom ik wel met een zaklampje naar je toe, kijken we samen :).