WATER klettert op mijn hoofd…

Nou ja, niet echt. Misschien maar goed ook, want ik sta op de dansvloer tijdens een ORIËNTATIE ochtend van de @opleiding_danscoaching. Een WATERBALLET is niet echt de bedoeling daar.

Maar het is het beeld dat ineens bij me opkomt. Ik kijk omhoog en water STROOMT van bovenaf over me heen. Zacht, fris, helder, reinigend.

Hoe ik onder die WATERVAL terecht kom?

Ik voel een zwaar gevoel in mijn borst. De muziek gaat aan en met mijn hand op mijn borst probeer ik BEWEGING in dit lichaamsdeel te krijgen.

Dat lukt wel, maar het voelt als TAAIE, VERDRIETIGE KAUWGOM. Nu ben ik nog nooit taaie, verdrietige kauwgom tegengekomen, maar mijn onderbewuste vindt dit blijkbaar de beste omschrijving voor wat ik VOEL.

Ik beweeg en ik beweeg….en ik beweeg… Maar het wordt er niet beter op. Het blijft taaie, verdrietige kauwgom.

Ogen dicht, focus op mijn lichaam, en terwijl ik door beweeg, komt ineens het BEELD van een waterval bij me op (zo dus 😉).

Het water wast mij SCHOON en spoelt de kauwgom langzaam weg.

Ik word rustig, mijn spieren ontspannen en er ontstaan zachte, organische bewegingen. Het voelt fijn, als een REINIGING.

Het grappige is, dat zware GEVOEL in mijn borstgebied is NIET VAN MIJ. Ik heb dit een week geleden opgepikt. Ik ben GEVOELIG voor sfeer en emoties van anderen, als ik niet oppas neem ik dit over en draag ik het met me mee. Als een jas die ik even te leen heb.

Het kan soms even duren voordat ik het doorheb.

Hier moest ik als beginnend coach óók aan werken. Als je je AFSTEMT op de coachee tegenover je en je laat ‘meesleuren’ door emoties van de ander, dan kun je niet meer OBJECTIEF waarnemen en coachen.

En daar heeft niemand baat bij.

Dus wat doe ik? Ik neem het beeld van deze reinigende waterval met me mee. Zodat ik er weer even onder kan gaan staan en me kan ‘SCHOONSPOELEN’ als ik een vreemde jas aan heb.

En die jas, die hang ik weer terug aan de kapstok. Voor de rechtmatige eigenaar.

🎵 Spetter pieter pater, lekker in het water…. geef me even onder deze waterval, ik kom een druppel later 😉.

Wat helpt jou om bij JEZELF te blijven?