Wint angst of liefde

Afgelopen weekend ging ik met een vriendin voor het eerst sinds tijden weer naar een eindvoorstelling van een dansacademie. Heerlijk om naar die prachtige, dansende lijven te kijken! Omdat we niet met een lege maag in het theater wilden zitten, hebben we eerst een hapje gegeten.

Tijdens het eten hadden we het uiteraard (jaja het is een van onze veel besproken onderwerpen) over ons carrièrepad en keuzes maken. Hoe lastig dit kan zijn; dat het fijn is als er beweging is en er mogelijkheden zijn, maar dat dit ook onrust en stress met zich meebrengt.

Nu las ik een artikel over keuzes maken, dat we dit vaak doen vanuit 2 emoties; angst of liefde (https://sochicken.nl/liefde_of_angst_de_keuze_die_je… ). Eerst dacht ik ‘nou dat is wel heel kort door de bocht, toch?’. Maar eigenlijk klopt het wel.

Ik heb vaak keuzes uitgesteld en eeuwig besproken met vrienden, omdat ik het spannend vond het diepe in te springen. Nu sta ik aan de andere kant; veel keuzes zijn gemaakt en uitgevoerd en dit heeft voor positiviteit, persoonlijke ontwikkeling en fijne gevoelens gezorgd.

Keuzes maken is lastig, maar omdraaien en weglopen heeft vaak geen zin. Dus…. Let’s choose love over fear 💛.

Maak jij vaker keuzes vanuit angst of liefde?