Je dansskills zijn waardevol, inzetten dus!

Er is geen RUIMTE om te ADEMEN, om na te denken, laat staan om te ZIEN wat er om me heen gebeurt of waar ik naartoe moet…. Dat is hoe ik me soms gevoeld heb als het leven als een STORTVLOED gebeurde, en ik op standje 100 probeerde mee te rennen en het allemaal probeerde bij te houden. En… Het lukte. Vraag me niet hoe, maar het is me tot nu toe 8.5 van de 10 keer gelukt.

Het is een DUNNE LIJN, van HOOP naar HOPELOOS, van MOE naar MOEDELOOS, van GELUKKIG naar ONGELUKKIG. Daar sta je dan, balancerend op het randje.

Mijn balans als danser was niet per se mijn sterkste punt, het was niet bijzonder goed en ook niet bijzonder slecht. Wel pikte ik snel op en kon ik flexibel omgaan met onverwachte situaties en snel aanpassen. Gelukkig blijken ook die dansskills bijzonder handig te zijn op dat randje. Ook als het er even hopeloos uitziet, van tijd tot tijd.

En guess what, we zijn ALLEMAAL movers – en dus dansers – die zich door het leven heen BEWEGEN. Soms vallen, soms heerlijk vliegen, soms in botsing met een ander, soms totaal verkrampt en soms moeiteloos.

Soms balanceer je, soms sta je stokstijf stil, soms moet je al je spieren aanspannen, met een boog ergens omheen lopen, iemand ondersteunen, ergens voor wegrennen of iets met open armen ontvangen. Zie je, het is gewoon een choreografie!

En daar, in die choreografie, daar zit die dunne lijn ook in verstopt. Mocht je daar weer eens uitkomen, en op het randje balanceren van plus of min, kijk dan eens welke DANSSKILL je kunt inzetten om je op dat moment te helpen.

Beweeg vanuit je DANSERS HART en kijk wat het je brengt. Alles beter dan verkrampt op dat randje blijven balanceren. Zeker als balanceren – net zoals bij mij – niet je beste skill is.

Of volg een cursus balanceren, dat kan natuurlijk ook ;).